Ukraina üksused alustasid Slovjanskis terroritõrjeoperatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistide kontrollpunkt Slovjanski lähedal.
Separatistide kontrollpunkt Slovjanski lähedal. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas asuvas Slovjanskis alustati terroritõrjeoperatsiooni, teatas Ukraina siseminister Arsen Avakov teatas täna hommikul.

«Osalevad jõustruktuuride üksused kogu riigist. Jumal olgu meiega,» kirjutas Avakov sotsiaalvõrgustikus Facebook.

Relvastatud separatistid on 100 000 elanikuga linnas hõivanud miilitsajaoskonna, Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) hoone ja valitsushooneid ning püstitanud linna barrikaade.

Seda, mida Ukraina võimud peavad terroritõrjeoperatsiooniks, valgustas varem riigi presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnov. «Võimud kohtlevad relvad haaranud ning hooneid hõivavaid separatiste ja terroriste vastavalt seadustele ja põhiseadusele – terroristide ja kriminaalkurjategijatena,» ütles Turtšõnov

Viimati võis Ukraina võimude puhul sellist retoorikat kuulda tagandatud riigipea Viktor Janukovõtši suust, kes oli Kiievis veebruaris kümnete protestijate surmaga lõppenud sündmuste eel välja kuulutanud terrorismivastase operatsiooni.

Ukraina ülemraada võttis sel nädalal vastu ka otsuse, millega karmistatakse karistusi riigireetmise ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumise katsete eest. Nüüd võib praegu riigi idaosas möllavaid separatiste kümneks kuni 15 aastaks vangi mõista.

Kuna antud teemal oli väga palju Postimehe kommenteerimise tingimustele mittevastavaid kommentaare, otsustas Postimees loo kommentaariumi sulgeda.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles