USA hoiatas Venemaad lisatagajärgede eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul) ja USA välisminister John Kerry märtsis Londonis.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul) ja USA välisminister John Kerry märtsis Londonis. Foto: SCANPIX

Kui Venemaa ei tõmba vägesid Ukraina piirilt tagasi, järgnevad sellele täiendavad tagajärjed, ütles Ühendriikide välisminister John Kerry.

USA välisministeeriumi teatel helistas Kerry oma Vene kolleegile Sergei Lavrovile ja ütles, et kui Venemaa ei astu samme olukorra deeskaleerimiseks Ida-Ukrainas ega vii oma vägesid Ukraina piirilt minema, järgnevad sellele lisatagajärjed, mille sisu aga ei täpsustatud.

Lavrov ütles aga Kerryle, et Venemaa ei aktsepteeri jõu kasutamist Ukraina idaosa elanike vastu ja kui seda tehakse, ei osale Venemaa Genfis 17. aprillile kavandatud neljapoolsetel läbirääkimistel, mille eesmärgiks on Ukraina kriisi lahendamine.

«Lavrov hoiatas, et Kiievist kõlavate ähvarduste täitumisel ehk jõu kasutamise korral riigi idaosas elavate inimeste vastu, katkeb igasugune edasine koostöö Ukraina küsimuses,» seisis Venemaa välisministeeriumi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles