Ukraina teatas ohvritest Slovjanskis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistid Slovjanskis.
Separatistid Slovjanskis. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuüksuste haarang Ida-Ukrainas asuvale Slovjanski miilitsajaoskonnale nõudis ohvreid, teatas Ukraina siseminister.

«Surnuid ja haavatuid on mõlemal poolel,» kirjutas siseminister Arsen Avakov oma suhtlusvõrgustiku Facebook kontol. «Meie poolt SBU (Ukraina julgeolekuteenistuse – toim) ohvitser… Separatistide poolel kinnitamata number [ohvreid]… Separatistid on asunud end kaitsma inimkilpidega,» lisas Avakov.

Hiljem teatati, et lisaks ühele ohvrile sai haavata veel viis julgeolekutöötajat. «See juhtus ühe separatistide poolt püstitatud teetõkke juures. Nad avasid tule teetõkkele lähenenud julgeolekujõudude pihta,» ütles üks anonüümne allikas Ukraina uudisteagentuurile. 

Slovjanskis viibiva BBC ajakirjaniku andmetel on kohalik miilitsajaoskond endiselt separatistide kontrolli all.

Ukraina võimud alustasid täna Donetski oblastis asuvas Slovjanskis terroritõrjeoperatsiooni. Relvastatud separatistid on 100 000 elanikuga linnas hõivanud miilitsajaoskonna, Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) hoone ja valitsushooneid ning püstitanud linna barrikaade.

Lisaks Slovjanskile on separatistid hõivanud hooneid veel neljas Ida-Ukraina linnas: Mariupolis, Jenakijeves, Kramatorskis ja Družkovkas.

Kuna antud teemal oli väga palju Postimehe kommenteerimise tingimustele mittevastavaid kommentaare, otsustas Postimees loo kommentaariumi sulgeda.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles