Eestis ravil olnud Ukraina tänavarahutustes kannatanud naasevad kodumaale

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Ukrainlane Oleksii Renkas, kes võitles Maidanil ja tuli Eestisse ravile.
Pildil on Ukrainlane Oleksii Renkas, kes võitles Maidanil ja tuli Eestisse ravile. Foto: Liis Treimann

Täna lahkuvad Eestist viis Ukraina tänavarahutustes kannatada saanud inimest, kes olid siin ravil alates 21. märtsist.

Välisminister Urmas Paeti sõnul jätkab Eesti Ukraina igakülgset toetamist. «Seisame ka edaspidi selle nimel, et siin ravil olnud patsiendid saaksid oma kodudesse naastes elada terviklikus, demokraatlikus ja konfliktivabas Ukrainas,» ütles Paet välisministeeriumi teatel.

Patsiendid said ravi Põhja-Eesti regionaalhaiglas ning Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses. Välisministeeriumi eraldatud toetus kattis patsientide Ukrainast Eestisse toomise ja tagasilennu kulud, samuti Eestisisese transpordi-, ravi- ja meedikute eelmissiooniga seotud kulud.

Ukraina rahutustes kannatada saanud toodi Eestisse Põhja-Eesti Regionaalhaigla, siinse Ukraina kogukonna, sotsiaalministeeriumi ning välisministeeriumi koostöös.

Varasemalt on välisministeerium abistanud tänavarahutustes kannatada saanud ukrainlastele arstiabi andmist 85 000 euroga. Veebruari alguses toetas ministeerium ukrainlastele arstiabi osutamist 50 000 euroga heategevusliku valitsusvälise sihtasutuse Rahvusvahelise Renessansi Fondi (International Renaissance Foundation) vahendusel.

Veebruari lõpus toetas Eesti 25 000 euroga organisatsiooni Caritas Ukraine tegevust. Samuti annetas välisministeerium 10 000 euro väärtuses ravimeid Ukraina Punasele Ristile.

Eesti on otsustanud ka suurendada Ukrainast pärit üliõpilastele antavate stipendiumite arvu ülikoolides õppimiseks, teatas välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles