Harkivis ründasid venemeelsed Kiievi toetajaid kurikatega

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed peksmas Kiievi toetajat Harkivis
Venemeelsed peksmas Kiievi toetajat Harkivis Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas Harkivis ründasid mitusada kurikatega relvastatud ning Georgi linte kandnud venemeelset Kiievi toetajate rahumeelset meeleavaldust, mille tagajärjel sai vähemalt 50 inimest viga, nendest kümme vajavad haiglaravi.

Linnas toimus samaaegselt nii Kiievi toetajate, kui venemeelsete demonstratsioon, vahendas Kyiv Post. Politseinikud kaitsesid marssivaid ukrainameelseid ühelt poolt, kuid venemeelsetel õnnestus neid teiselt küljelt rünnata. Kuulda oli ka püssilaske ning granaadiplahvatusi.

Vähemalt kolm läbipekstud inimest tiriti metroojaama treppidele, mille lähedal toimus venemeelsete meeleavaldus. Youtube’i üles riputatud videol on näha kolme verega kaetud inimest, keda üritati ka veel treppidel peksta. Kiirabi viis nad lõpuks minema.

Olukord Harkivis pole aga kohalike sõnul vaibunud, sest venemeelseid tuleb järjest juurde busside ja autodega.

BBC andmetel piirasid venemeelsed Harkivi linnavalitsuse hoone ümber ning tungisid akende kaudu sisse. Harkivi linnapea Gennadi Kernes viibib praegu linnavalitsuses.

Kuna antud teemal oli väga palju Postimehe kommenteerimise tingimustele mittevastavaid kommentaare, siis sulgesime loo kommentaariumi.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles