Prokurör nõudis Kristjan Rahnule šokivangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rim ja Kristjan Rahnu kohtus
Taavi Rim ja Kristjan Rahnu kohtus Foto: SCANPIX

Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling nõudis esmaspäeval Harju maakohtus prostitutsiooni vahendamises süüdistatavale endisele kümnevõistlejale Kristjan Rahule ning tema kaaskohtualustele Taavi Rimile ja Heli Kõrgele šokivangistust.
 

Prokuröri hinnangul on Rahnu süü prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises tõendatud ning kohus peaks talle määrama nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest reaalselt tuleks mehel trellide taga veeta pool aastat. Ülejäänud karistusosa peaks Rahnu
prokuröri hinnangul kandma tingimisi viieaastase katseajaga.

Rimile nõudis prokurör prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamise eest sama karistust mis Rahnulegi, kuid omavoli eest lisaks veel 15 000 krooni suurust rahalist karistust.

Heli Kõrge peaks prokuröri hinnangul saama nelja-aastase tingimisi vangistuse, millest kolm kuud kuulub reaalsele kandmisele, ülejäänud osa tuleks aga kanda tingimisi nelja-aastase
katseajaga.

Süüdistatavate kaitsjate hinnangul pole nende kaitsealuste süü tõendatud ning kohus peaks langetama õigeksmõistva otsuse.

Harju maakohus kuulutab lahendi 16. juunil.

5. märtsil alanud protsessil ei tunnistanud Rahnu end süüdi ning sama väitis ka temaga koos kohtupingis olev endine kergejõustiklane Taavi Rim. Kolmandana kohtu all olev Heli Kõrge tunnistas oma süüd osaliselt ja ütles, et ta üüris seda korterit, milles süüdistuses juttu on.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Rahnut (29), Rimi (35) ja Kõrget (30) prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises 2007. aasta 14. septembrist tunamullu 18. veebruarini.

Süüdistuse järgi üürisid Rahnu, Rim ja Kõrge Tallinnas viit korterit eesmärgiga võimaldada seal tasulise seksiteenuse osutamist.

Ühtlasi värbasid Rim ja Rahnu üüritud korteritesse tööle prostituute, panid internetti üles kuulutusi tasulise seksiteenuse osutamise kohta ning andsid kontaktnumbriteks lõbunaiste
telefoninumbrid.

Rimi süüdistatakse ka selles, et ta nõudis ühelt kannatanult 50 000 krooni väidetavat võlga ning selle kättesaamiseks ähvardas võlgnikku ja rikkus tema vara.

Rahnu, Rim ja Kõrge said süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamises, mille eest võib kohus neile süüdimõistmisel määrata kolme- kuni 12-aastase vangistuse.

Rimi süüdistatakse lisaks ka omavolis, mille eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Politsei alustas Rahnu ja tema kaaslaste väidetava ebaseadusliku tegevuse uurimiseks kriminaalmenetlust tunamullu talvel.

Tunamullu 19. veebruari õhtul pidasid politseinikud Rahnu kuriteos kahtlustatavana kinni, kuid prokurör ei taotlenud tema vahistamist ja juba järgmisel päeval pääses mees taas vabadusse. Ööpäeva veetis arestikambris ka Taavi Rim.

Rahnu tunnistas 2008. aasta veebruari lõpus, et on teinud vigu ja sattunud rumalusest probleemide keskmesse, kuid pole siiski kupeldaja. «Olen kümnevõistleja, kes on naiivsusest ja rumalusest sattunud supi sisse, mida ei soovi kellelegi,» kinnitas Rahnu
meediale saadetud avalduses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles