Saksa rahandusminister: Ukraina kriis aitab pärast NSA skandaali ELil ja USAl suhteid siluda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Saksamaa rahandusministri Wolfgang Schäuble arvates on Ukraina kriis ELile ja USAle võimalus pärast NSA ja Edward Snowdeni luureskandaali üksteisele jälle läheneda.

Schäuble sõnas Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapanga iga-aastasel kohtumisel, et Ukraina olukorra tõttu saavad transatlantilised sidemed jälle tugevneda, edastab The Local.

«Moskva samm tagasi 20. sajandisse on see, mis loob Atlandi ookeani erinevatel kallastel asuvate jõudude vahel uued sidemed. Mitte ühelgi teisel jõul maailmas ei ole nii palju ühist kui ELil ja USAl, mis puudutab 21. sajandi globaalset poliitikat,» lausus Saksa rahandusminister. 

Schäuble sõnul ei saa 21. sajandil koos eksisteerida globaliseerumine ja imperialism.

«Venemaa viimase aja käitumine on olnud imperialistlik, kuid samas on see riik seesmiselt nõrk. Venemaa majanduslik olukord ei ole just kiita. Venemaa majandus sõltub suures osas energiaekspordist ning tööstusel ei ole tugevat alust. Venemaa ei suuda võistelda uute majanduslikult eile kerkivate riikidega,» teatas Schäuble.

Saksa rahandusminister kutsus ELi ja USAd hoidma kokku, et koos olla maailma mastaabis konkurentsivõimeline ja atraktiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles