Interpol tabas Costa Concordia tüürimehe Indoneesiast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia
Costa Concordia Foto: SCANPIX

Interpol tabas Indoneesiast Itaalia õnnetuslaeva Costa Concordia tüürimehe, kes oli 2012. aasta jaanuaris Giglio saare juures karile sõitmise ajal roolis.

Tüürimees Jacob Rusil Bin võeti kinni möödunud nädala kolmapäeval Jakartas, edastab Corriere della Sera.

Bin juhtis kruiisilaeva 13. jaanuaril 2012. aastal kui Toskaana ranniku juures õnnetus juhtus. Pardal oli siis 4000 inimest, kellest kaotas elu 32.

114 500-tonnine alus on seni õnnetuspaigas, kus ootab äraviimist. Laev tõsteti püsti möödunud aasta septembris laiaulatusliku päästeoperatsiooniga, mis läks maksma 825 miljonit eurot.

Kohus määras tüürimehele möödunud suvel 20 kuu pikkuse tingimisi karistuse tapmise eest. Nüüd oodatakse teda Itaaliasse, et ta annaks tunnistusi aluse kapteni Francesco Schettino kohtuprotsessil.

Interpoli esindaja ei paljastanud kas Bin sunnitakse Itaaliasse tagasi pöörduma, et ta kohtus tunnistaks.

Kapten Schettino sõnul tõlgendas Bin õnnetusööl ta käske valesti.

Lisaks annab kohtus tunnistusi kruiisifirma Costa Crociere tegevjuht Roberto Ferrarini, kes vastutas õnnetusööl päästeoperatsiooni eest.

Kohus kapten Schettino üle jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles