Tänasest saab osta veteranide auks valmistatud sinililli

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinililli valmistasid erivajadustega inimesed üle terve Eesti ja seetõttu on ka iga õis veidi isemoodi.
Sinililli valmistasid erivajadustega inimesed üle terve Eesti ja seetõttu on ka iga õis veidi isemoodi. Foto: Marian Männi / Postimees

Tänasest käivituv heategevuskampaania «Anname au!» kutsub kandma järgmisel kahel nädalal rinnas sinilille rinnamärki ja näitama toetust Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele.

«Meie veteranide ühingul on uhke tunne jagada kogu rahvaga võimalust tänada kõiki neid vapraid mehi ja naisi, kes on kodust kaugel Eesti julgeoleku eest seisnud,» ütles kampaania eestvedaja Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse esimees Gustav Kutsar.

«Tänasest on kõikjal üle Eesti võimalus soetada veteranide toetussümbolina sinilillemärki ning teha ühtlasi ka annetus vigastatud veteranidele vajaliku kõnniabiseadme soetamiseks.»

Kandes rinnas sinilille-märki, on võimalus näidata, et kaitseväe välismissioonidel osalenud mehed ja naised on meie riigile ja rahvale olulised. Veterane on Eestis umbes 2500.

Käsitsi valmistatud sinilille-märke müüvad tänasest kõik Selveri poed, Kaitseliidu malevad ja Naiskodukaitse vabatahtlikud veteranipäeva üritustel.

Üks lilleõis maksab 2 eurot, aga soovi korral võib ka rohkem anda. Annetused lähevad Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravikliinikule vigastatud veteranidele vajaliku uue kõnniabiseadme ostuks. Seadet saavad tulevikus kasutada kõik Eesti elanikud.

Iga sinilille märk on isemoodi, sest need on valmistanud vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles