Eksklusiivgalerii: Kaja Kallas ja Mari-Liis Lill pidasid padjasõda

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul astusid poliitik Kaja Kallas ja näitleja Mari-Liis Lill omavahel padjasõtta. Kanuti Gildi saalis, kus toimus Kinoteatri ühekordne etendus «Manifest 3: Petitsioon pereväärtuste vastu», oli õhk udusulgedest paks.

«Petitsioon» analüüsis lavastuslike vahenditega moodsa perekonna olukorda 21. sajandi Eestis. Etenduse tipphetkel kutsus õhtu juht Henrik Kalmet lavale Kaja Kallase ning Mari-Liis Lille, et nende vahel dispuut korraldada. Kõigepealt seoti mõlemale naisel ümber kõhu põll ja kehtestati reegel, mille kohaselt suu tohib lahti teha see, kelle käes on kulp. Kinoteater soovis sellega näitlikustada Eestis levinud streotüüpe naise rollist ühis- ja perekonnas.

Asjalikud küsimused, näiteks riigikogu saadikute palga ja valimistel kandideerimise kohta vahetusid Kalmeti saatanliku naeratuse saatel füüsiliste ülesannetega. Esimeses tegevusvoorus pidi oponendid keerutama hularõngast. See tuli näitlejanna Lillel märgatavalt paremini välja, kuni poliitik Kallas otsustas pead kasutada. Ta hakkas rõngast kaelas keerutama ja sealt see enam maha ei libisenud. Publikupunktid läksid Kallasele.

Teises tegevusvoorus toodi lavale padjad. Esinejad olid küll kohmetunud, kuid läksid siiski mänguga kaasa ja tuuseldasid teineteist udusuletormis mõnuga patjadega. Kolmandas faasis tabas osalejaid šokk: Kalmeti viipe peale täitsid lavatöölised plastbasseini püdela mudaga ja naisi õhutati mudamaadlust pidama.

Piinliku olukorra päästis Kallas, lüües palli hoopis publikusse. «Kas te tõesti tahate, et me seda teeme?» küsis ta pealvaatajatelt. Rõhuv enamus publikust, neis häälekamad naised, hüüdsid «Ei, ei!» Palvele käega märku anda reageeris sooviga naisi mutta saata vaid käputäis degenerante saali tagumistest ridades. See tuli üllatusena Kalmetile, kes nentis: «Me olime täitsa kindlad, et sinna mutta te lähete.»

Kallas lahendas olukorra kogenud poliitiku vilumusega. Isegi kui enamus saalist oleks soovinud poliitiku ja näitleja mudamaadlust näha, oleks moraalne vastutus selle piinliku situatsiooni eest jäänud sensatsiooninäljas teatripublikule.

Kinoteatri aktsiooni «Manifest 3: Petitsioon pereväärtuste vastu» etendati vaid ühel õhtul, 11. aprillil.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles