Akadeemia Nord alustab tööd Tallinna Ülikooli koosseisus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Müllerson.
Rein Müllerson. Foto: Liis Treimann

Tallinna Ülikooli (TLÜ) rektor Rein Raud ning OÜ Eraakadeemia Nord juhatuse liige Indrek Grauberg sõlmisid täna lepingu, mille alusel luuakse Akadeemia  Nord õigusteaduse õppekavade baasil TLÜ uus akadeemiline üksus – Tallinna Ülikooli õigusakadeemia. Samuti luuakse kõikidele akadeemia Nord üliõpilastele võimalus oma õpingud lõpule viia TLÜs.

TLÜ õigusakadeemia alustab tegevust ülikooli iseseisva kolledžina ning tegeleb õppe-, teadus- ja arendustegevusega õigusteaduse valdkonnas, milles Akadeemia Nord sai kõrghariduse kvaliteediagentuuri hindamisnõukogult tähtajatu õiguse õpet korraldada.

Sarnaselt teiste TLÜ õppekavadelega võetakse õigusakadeemia õigusteaduse bakalaureuse- ja magistriõppekavadele uusi tudengeid vastu juunis. Varasemad Nordi õiguse õppekavade tudengid jätkavad oma õpinguid õigusakadeemias. Ka kõigi teiste Nordi õppekavade üliõpilased saavad oma õpingud lõpule viia, kuid juba nii, et nende õpetamisse kaastakse TLÜ õppejõud.

«Võib ütelda, et Akadeemia Nord õiguse valdkonna parimad õppejõud on rahvusvahelisel tasemel teadlased ja Tallinna Ülikoolil on rõõm neid oma akadeemilises peres tervitada,» ütles Raud. «Mis aga puutub nendesse Nordi õppekavadesse, mis osutusid üleminekuhindamisel vähem edukaks, siis nende probleemi lahendamisel teeme tihedat koostööd haridus- ja teadusministeeriumiga ning lähtume oma kogemusest Audentese psühholoogiatudengitega. Loomulikult tuleb kõigepealt analüüsida kvaliteediagentuuri otsuses välja toodud puudujääke ning leida sobiv lahendus, mis ühelt poolt ei teeks mingeid kompromisse lõpetajate kvaliteedi osas, kuid teiselt poolt ei nõuaks tudengitelt kahekordset tööd.»

Akadeemia Nord rektor Rein Müllerson ütles, et Nord, mis asutati peaaegu 20 aastat tagasi professor Ene Graubergi poolt, on teinud palju ära Eesti kõrghariduse arendamiseks. Uues olukorras on aga raske väikestel ülikoolidel üksinda hakkama saada. Ühinemine avalik-õigusliku ülikooliga lubab Nordil saavutada sünergiat, mida on Eesti kõrghariduse valdkonnas hädasti vaja.

Tallinna Ülikooli õigusakadeemia loomine põhineb TLÜ ja Akadeemia Nord vahel 2. novembril 2009 sõlmitud koostöölepingul, haridus- ja teadusministri 30. novembri 2009 käskkirjal ning Eesti kõrghariduse kvaliteediagentuuri ettepanekutel akadeemia Nordile õppe läbiviimise õiguse andmise kohta.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et haridusministeeriumi nägemuse järgi peaks Tartu Ülikoolilt korvi saanud Akadeemia Nord leidma uue kõrgkooli, kellega leivad ühte kappi panna. Ministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets ütles, et Nordil puudub akrediteeritud doktoriõppekava. Ühinemine peab tema sõnul aset leidma kiiresti, sest partner tuleb leida 1. juuliks.

Tartu Ülikooli valitsus tegi 8. juuni istungil nõukogule ettepaneku lõpetada liitumisläbirääkimised Akadeemia Nordiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles