Nigeerias hukkus kahes plahvatuses üle 70 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus paiskas laiali inimesi ja sõidukijuppe.
Plahvatus paiskas laiali inimesi ja sõidukijuppe. Foto: SCANPIX

Nigeeria pealinna Abuja bussijaamas plahvatas täna tipptunnil kaks pommi, mis tapsid vähemalt 71 ja vigastasid 124 inimest, teatas kohalik politsei.


Plahvatused tekitasid maasse 1,2 meetri sügavuse augu ja purustasid üle 30 sõiduki. Bussijaama ümbruses avanes õõvastav vaatepilt - kõikjal oli näha verd, laipu ja kehaosi.

Siiani pole keegi veel rünnaku eest vastutust võtnud, ent Nigeeria president Goodluck Jonathan teatas plahvatuspaika külastades, et äärmuslike islamistide liikumine Boko Haram on probleem, mis tuleb kaotada. Tavaliselt on taoliste rünnakute taga just see terrorivõrgustik.

Rünnak toimus Abuja kesklinnast 16 kilomeetri kaugusel Nyanya bussijaamas


Boko Harami terrorivõrgustik ründas pealinna viimati 2011. aastal, kui kaks pommiautot sõitsid Abuja ÜRO esinduse fuajeesse. Tookordses rünnakus sai surma vähemalt 21 ja vigastada 60 inimest.

Islamiäärmuslaste traditsioonilises tugibaasis Nigeeria kirdeosas on viimase viie päeva jooksul hukkunud rünnakutes üle 50 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles