Küberründaja ei pääse miljonite maksmisest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutierialad on mitu aastat olnud kutsekoolides eriti menukad.
Arvutierialad on mitu aastat olnud kutsekoolides eriti menukad. Foto: SCANPIX

Tallinna ringkonnakohus jättis täna muutmata küberrünnakuid teinud mehele määratud reaalse vanglakaristuse ning temalt üle 6,5 miljoni krooni väljamõistmise.

Kuna kohus Artur Boiko (45) kaebust ei rahuldanud, siis jäi muutmata talle arvutikahjurluse eest määratud kahe aasta ja seitsme kuu pikkune vangistus, millest ühe aasta ja seitse kuud on ta eelvangistuses juba ära kandnud, kirjutas ERR Uudised.

Samuti peab Boiko hüvitama AS IF Eesti Kindlustusele 5 112 782 krooni, telekommunikatsioonifirmale Starman 1 429 229 krooni ja 30 senti ning AS-ile Elion 18 300 krooni.

Süüdistuse järgi korraldas Boiko 2004. aasta juulis Microlink Eesti AS-i vastu küberrünnaku, käivitades arvutiprogrammi, mis pommitas Microlinki tuhandete päringutega.

Samasuguseid küberrünnakuid korraldas Boiko erinevatel aegadel ja motiividel ka Delfi portaali, telekommunikatsioonifirma Starman ja AS IF Eesti Kindlustus vastu ning viimase vastu suunatud rünnakud mõjutasid ka politseiameti ning registrite ja infosüsteemide keskuse servereid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles