Politsei: liikvel on keemiatööstuse jääkprodukte sisaldavad tabletid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tablette on olnud erinevat värvi ja neid on ilmnenud mitmes kohas Eestis. Värvuselt on neid nii punaseid kui ka siniseid. Osa tablette sisaldavad narkootilist ainet MDMA, aga osa hoopis keemiatööstuse jääkprodukte.
Tablette on olnud erinevat värvi ja neid on ilmnenud mitmes kohas Eestis. Värvuselt on neid nii punaseid kui ka siniseid. Osa tablette sisaldavad narkootilist ainet MDMA, aga osa hoopis keemiatööstuse jääkprodukte. Foto: Keskkriminaalpolitsei

Keskkriminaalpolitseile (KKP) teadaoleva info kohaselt ringlevad Eestis narkootilise aine ecstasy sarnased tabletid, mis sisaldavad tervisele väga ohtlikke keemiatööstuse jääkprodukte.

Tablette on olnud erinevat värvi ja neid on ilmnenud mitmes kohas Eestis. Värvuselt on neid nii punaseid kui ka siniseid. Osa tablette sisaldavad narkootilist ainet MDMA, aga osa hoopis keemiatööstuse jääkprodukte. Värvuselt ja välimuselt on mõlemad tabletid äravahetamiseni sarnased, teatas KKP.

«Kui MDMA ehk ecstasy toime inimorganismile on teada ja üledoosiga osatakse üldiselt toime tulla, siis keemiatööstuse jääkproduktide sissesöömise toimet on raske prognoosida,» ütles keskkriminaalpolitsei narkoüksuse juht Toomas Loho. Ta lisas, et loomulikult on kõige mõistlikum kahtlaste ainete tarbimist vältida. Loho sõnul üritavad narkokurjategijad tablette realiseerida odavama hinnaga, kui tavaliselt.

Loho selgituse kohaselt seisneb antud juhul suurim oht selles, et osa tablettidest sisaldavad toimeainet ja osa mitte. «Kui tarvitaja soovib saavutada joovet, siis ta sööb tableti sisse, kuid kui joovet ei teki, siis sööb ta järgmise ja nii edasi. Nii tekib väga suur oht üledoseerimisele,» lausus Toomas Loho.

«MDMA ehk ecstasy üledoseerimisel tuleks tarvitanule anda jahutavat jooki ja teda rahustada. Kui tarvitanul on kõrge palavik, siis tuleb tema riided märjaks teha. Kui tekivad krambid või kehatemperatuur ei alane, tuleb kutsuda kiirabi lühinumbril 112,» teatas KKP.

Politsei ootab vihjeid võimalike narkoainete müüjate kohta aadressil ppa@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles