Saksamaa näeb märke Venemaa toetusest Ida-Ukraina separatistidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina miilitsa vajas täna Horlivkas kokkupõrgete järel separatistidega arstiabi.
Ukraina miilitsa vajas täna Horlivkas kokkupõrgete järel separatistidega arstiabi. Foto: SCANPIX

Saksamaa teatel on Ida-Ukraina sündmuste puhul näha märke sellest, et Venemaa toetab Kremli-meelseid separatiste.

«Valitsusele teeb muret Ukraina idaosa olukorra edasine süvenemine,» ütles liidukantsler Angela Merkeli pressiesindaja uudisteagentuuri AFP teatel. «Selle kohta on näha palju märke, et Ida-Ukrainas tegutsevad relvastatud grupid saavad Venemaalt toetust,» lisas Christiane Wirtz. «Pilguheit mõne sellise grupi välimusele, vormiriietusele ja relvadele ei viita üldse sellele, nagu oleks tegu tsiviilisikute spontaanselt moodustatud omakaitsevägedega,» lisas ta.

Pressiesindaja Wirtzi ütles veel, et neil põhjustel arvab Saksamaa, et Venemaal vastutab eriliselt olukorra edasise eskaleerumise ennetamise ja situatsiooni stabiliseerimise eest.  

Seal hulgas on Ukraina piiri tagant vägede tagasitõmbamine, gaasihindade alandamine ja mõõduka keelepruugi kasutamine. Peab olema selge, et vägivald pole vaidluste puhul lahendusvariandiks ning see kehtib ka Venemaa kohta.

Wirzt lisas, et Merkel vestles Ukraina kriisist täna hommikul telefonitsi Briti peaministri David Cameroniga ning kutsus üles vastasseisu poliitiliste vahenditega lahendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles