Koolivägistamist uuriv Prantsuse politsei nõuab 527 inimese DNA-proovi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Feneloni Notre-Dame'i keskkooli ees, kus täna DNA proovide võtmist alustati.
Politseiauto Feneloni Notre-Dame'i keskkooli ees, kus täna DNA proovide võtmist alustati. Foto: SCANPIX

Teismelise tüdruku vägistamist uuriv politsei nõuab Lääne-Prantsusmaa keskkooli 527 meessoost õpetajalt, koolitöötajalt ja õpilaselt DNA analüüsi, teatas täna La Rochelle´i prokurör Isabelle Pagenelle.

Analüüside võtmine algas täna, prokuröri sõnul ei ole seni keegi keeldunud. Võimud on hoiatanud, et igaüht, kes analüüsist keeldub, peetakse kahtlusaluseks ning võetakse vahi alla.

Pagenelle lisas, et DNA-analüüside kasuks otsustati pärast seda, kui uurijad olid kõik teised 30. septembril kooli pimedas tualettruumis toimunud vägistamist puudutavad niidiotsad ammendanud.

Politsei leidis tüdruku riietelt geneetilist materjali, kuid selle vastet riigi andmebaasides ei ole. Prantsusmaal on ulatuslik DNA andmebaas, milles 2012. aastal olid andmed kahe miljoni inimese ehk kolme protsendi kohta riigi rahvastikust.

Katoliku erakooli juhi Chantal Devaux' sõnul otsustati DNA-proovide kasuks, kuna see on ainus võimalus uurimist edasi aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles