Putin Obamale: süüdistused Moskva sekkumisest Ida-Ukrainas on alusetud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harkivis kutsusid venemeelsed Putinit ja Janukovõtšit appi. Kiri plakatil: «Putin on meie kangelane! Janukovõtš on meie president. Obama, käed eemale Ukrainast!»
Harkivis kutsusid venemeelsed Putinit ja Janukovõtšit appi. Kiri plakatil: «Putin on meie kangelane! Janukovõtš on meie president. Obama, käed eemale Ukrainast!» Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles esmaspäeval telefonitsi oma USA ametivennale Barack Obamale, et süüdistused Moskva sekkumisest Ida-Ukrainas on «alusetud», teatas Kreml esmaspäeva õhtul.

«Vene president ütles vastuseks Ameerika presidendi väljendatud murele niinimetatud Vene sekkumise kohta Ukraina kaguosas, et niisugused spekulatsioonid tuginevad alusetule informatsioonile,» teatas Kreml avalduses kahe riigijuhi telefonivestlusele viidates.

Vene presidendi sõnul väljendatakse Ida-Ukrainas aset leidvates rahutustes meelepaha Ukraina võimude vastumeelsuse suhtes arvestada riigi idaosas elavate venekeelsete elanike huvidega.

Putin kutsus Obamat «tegema kõike endast olenevat jõu kasutamise ja veresauna ärahoidmiseks», lisati Kremlist.

Samuti kordas Vene president üleskutset kõnelustele, mis hõlmaksid Ukraina «kõiki poliitilisi jõude ja regioone» ning mis oleksid suunatud riigis föderaalsete struktuuride rajamiseks, et anda rohkem võimu regioonidele.

Kremli teatel jõudsid riigipead kokkuleppele jõupingutustes diplomaatilise lahenduse leidmiseks enne neljapäeval Genfis peetavat neljapoolset (USA, Venemaa, Euroopa Liit, Ukraina) kohtumist.

Venemeelsed relvastatud isikud hõivasid nädalavahetusel mitmes Ukraina idaosas linnas valitsus- ja julgeolekuhooneid, nõudes suuremat autonoomiat ja Venemaale lähenemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles