Noorte rulapark häirib majaelanikke

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skatepark
Skatepark Foto: Urmas Luik

Kuressaares asuva korteriühistu Smuuli 11 esimees Tatjana Bõstrov saatis linnavalitsusele majaelanike nimel kirja, milles teavitab, et aastaid on kolme maja elanikke häirinud Smuuli skate-park, kirjutab Saarte Hääl.

«Maist septembrini praktiliselt hommikul kella 8-st öösel kella 2–3-ni käib platsil vilgas tegevus. Platsi kasutavad kogu linnast kokku tulnud noored, umbes 20 inimest,» kirjutab Bõstrov.

Seetõttu on elanike unerahu terve suve häiritud. Lisaks rulasõiduga tekitatavale kolinale on ekstreemspordiharrastajad kanged lärmama ja ropendama. Platsil suitsetatakse ja tarbitakse ka alkoholi.

Tatjana Bõstrov ütles Saarte Häälele, et soojal ajal pole lootustki, et majade vahel öösiti vaikne võiks olla. «Kui rulatajad koju lähevad, hakkavad baarikülastajad koju tulema. Majade vahel kõlab kõik hästi vastu.»

Rulapargi platsil puudub tualett. Seetõttu pidi korteriühistu trepikodadele fonolukud paigaldama, sest trepikodasid kasutati ihuhädade kergendamiskohana. Sõitjad loobivad maha prahti, mis tuulega majade ette kandub.

Bõstrov kirjeldas, kuidas mõne päeva eest oli nende majaesine täis kommipabereid. «Nagu lumi oleks maha sadanud. Seal oli ikka mitu kilo kommi ära söödud,» nentis ta. Lenduva prahi peab ära koristama ühistu kojamees.

Probleeme tekitavad ka autodega kohale tulevad vanemad sõitjad, kes autod korteriühistu maale pargivad. «Oleks loomulik, et autod jäetaks tänava äärde. Meie inimestel pole muidu oma maja ees parkimiskohta,» kurjustas korteriühistu esimees.

Öiste rahurikkujate taltsutamiseks on majaelanikud kutsunud ka politsei, kuid noored kaovad majade vahele, enne kui autoga saabuv patrull tegutsema jõuab hakata.

Sama jutuga oli Bõstrov pöördunud ka linnavalitsuse eelmise koosseisu poole, kuid tulemusteta. Tema arvates võiks rulapargi kolida Kudjapele, kus on juba vastav angaar ja terviserajad. Praegusele kohale võiksid jääda väikelastele mõeldud atraktsioonid ja rattaga sõitmise võimalus.

Kui aga pargi asukoht samaks jääb, peaks see piiratama aiaga, et selle saaks öiseks ajaks sulgeda. Samuti peaksid seal olema tualett ja prügikastid. Ning soovitatavalt ka inimene, kes noortel silma peal hoiaks.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Liise Kallas ütles korteriühistu kirja kommentaariks, et teema on üsna värske ja mahukas, mistõttu vajab süvenemist.

«Pärast seda, kui kõik asjaga seotud inimesed on kirja sisuga tutvunud, saab juba konkreetsemalt arutada, milliseid reaalseid lahendusi kirjas tõstatatud teemadele pakkuda,» lausus Kallas.

Ta lisas, et Smuuli 11 korteriühistu esindaja tehtud ettepanekute hulgas on mitmeid, mis väärivad kindlasti kaalumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles