Nõukogu hääletab ERRi juhi Allikmaa saatuse üle

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Peeter Langovits

Mitu nädalat kestnud juhtimiskriis ja vastuolud Eesti Rahvusringhäälingus saavad lahenduse tänasel ERRi nõukogu korralisel koosolekul, kus hääletatakse juhi Margus Allikmaa jätkamise üle.

Nõukogus on kaheksa liiget ja hääled peavad jagunema 6:2, mitte 3:5. Nõukokku kuuluvad Agu Uudelepp, Igor Gräzin, Jaak Allik, Krista Aru, Mart Luik, Priit Sibul, Priit Toobal ja Rain Tamm.

Üksmeelt nõukogus pole ja tänane hääletus tuleb kindlasti üsna piiripealne. On teoreetiline võimalus, et Allikmaa otsustab täna ise tagasi astuda, kuigi väga tõenäoline see pole.

Nõukogu juht Agu Uudelepp ütles, et nende kogunemise peamine põhjus on arutada, kuidas tagada ERRis efektiivne juhtimine. «Väga suure tõenäosusega võtab nõukogu seisukoha Margus Allikmaa ametikoha suhtes,» ütles Uudelepp.

Sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri tööleping kehtib praeguse seisuga selle nädala lõpuni, kuna Allikmaa otsustas Kaljuveeri 25. märtsil ametist vabastada. ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg teatas pärast Kaljuveeri vallandamisteadet, et lahkub. Praeguse seisuga jätkab Tomberg ametis 1. juunini.

Nõukogu ees on raske valik, sest Allikmaa jätkamine tähendab, et ERRi juhib inimene, kel puudub alluvate silmis usaldus ja ta on majas suhteliselt üksi. ERRi töötajad saatsid tüli puhkemise järel kaks kirja, mis sisuliselt ütlesid seda, et sel moel pole võimalik Allikmaaga enam jätkata, ja väljendasid toetust Kaljuveerile ja Tombergile. Allikmaa pakkus eelmise nõukogu koosoleku järel välja kompromissi, et Kaljuveerist võiks saada sporditoimetuse produtsent, aga see variant ei sobinud Kaljuveerile.

Mitmed nõukogu liikmed, kellega Postimees vestles, ei soovinud tänase hääletuse tulemust ennustada. Siiski nad tunnistasid, et tekkinud olukorras oleks ehk kõige parem, kui lahkuvad kõik tülitsevad osapooled ja ERR saab uue juhi. Selle üle on erinevates ringkondades arutatud, kuid nõukogu liikmetel on arusaam, et sarnase keerulise organisatsiooni etteotsa pole just kõige lihtsam uut inimest leida ja Allikmaa jätkamine võib olla siiski parim lahendus.

Lisaks Allikmaa jätkamisele on täna arutluse all, kas lubada meeste korvpallikoondise sõprusmängude, kergejõustiku ja vehklemise suurturniiride ülekannete juurde sponsorteateid ja reklaami, mis teeks ERRi erakanalite kõrval taas atraktiivsemaks partneriks. Muudatusi ERRi sporditoimetuste valikutes ootavad spordialaliidud, mis saatsid enne eelmist nõukogu koosolekut avaliku ühispöördumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles