Eesti saatis Moldovasse diplomaadi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova lipp
Moldova lipp Foto: SCANPIX

Välisministeerium lähetas Moldovasse Chişinăusse diplomaatilise esindaja Raul Toomase, kelle ülesandeks on nii kahepoolsete suhete ja arengukoostöö edendamine kui ka Eesti kodanike ning ettevõtete huvide esindamine.

Raul Toomas alustab Moldova pealinnas Chişinăus tööd sel nädalal. Tema ülesanne on poliitika- ja majandussuhete arengute jälgimine ja analüüsimine, kahepoolsete suhete arendamine ning arengukoostöö edendamine Moldovaga.

Samuti on Eesti diplomaadi ülesanne Eesti riigi ja kodanike ning juriidiliste isikute huvide esindamine Moldovas, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paeti sõnul peab Eesti tähtsaks Euroopa Liidu aktiivset tegutsemist Moldova suunal ning lähetab sinna ka oma diplomaadi.

«Moldova on Eestile oluline partner, keda oleme aastaid toetanud ning soovime suhteid tihendada veelgi. Samuti peame oluliseks tuge Moldovale lähenemisel ELile. Sellele aitab kaasa peatne assotsiatsioonilepingu sõlmimine ja viisavabadus ELiga,» lisas välisminister Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles