Maksu- ja tolliametnikud leidsid BMWst 102 kilo hašišit

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid märtsi keskel Luhamaa piiripunktis kontrollimiseks kinni Venemaale suundunud sõiduauto BMW X5, kust avastati 102,8 kilogrammi hašišit.

Riigiprokurör Taavi Perni sõnul olid sõidukisse ehitatud salakaubaveoks spetsiaalsed peidikud, kust leiti kokku 102 850 grammi hašišit. Kahtlustuse kohaselt organiseeris Igor (46) narkootilise aine omandamist ja vedu Hispaaniast läbi Eesti Venemaale, värvates selleks Vassili-Vitali (39). Kohus on mõlemad mehed riigiprokuratuuri taotlusel vahistanud, teatasid riigiprokuratuur ning maksu- ja tolliamet.

Ameti narkotalituse juhataja Urmet Tambre sõnul on võitlus organiseeritud kuritegelike gruppidega olnud alati ameti prioriteet olenemata sellest, kas narkootilisi aineid tahetakse turustada Eestis või toimetatakse neid läbi Eesti edasi teistesse riikidesse.

«Järjekordse suure koguse konfiskeerimine ning kahtlustatavate kohene kinnipidamine on löök kuritegelikele gruppidele, kes loodavad, et Eestit saab kasutada transiidikoridorina toimetamaks narkootilisi aineid Venemaale või Põhjamaadesse ning teenida sellega kriminaalset tulu,» rääkis ta.

Igorit kahtlustatakse suure varalise kasu saamise eesmärgil narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus omandamises, valdamises ja veo organiseerimises ning finantseerimises grupi poolt, samuti narkootilise aine toimetamise organiseerimises üle riigipiiri Eestisse ja üle Euroopa Liidu piiri Venemaale toimetamise katses. Vassili-Vitali sai kahtlustuse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus omandamises, valdamises ja veos grupi poolt ning narkootilise aine toimetamises üle riigipiiri Eestisse ja üle Euroopa Liidu piiri Venemaale toimetamise katses.

Kriminaalmenetluse kohtueelset uurimist viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.

Ligikaudu sama suure koguse hašišit avastasid maksu- ja tolliameti narkotalituse ametnikud Lääne-Euroopast saabunud sõidukist mullu suvel, kui sõiduautost BMW leiti ühtekokku 111 kilogrammi hašišit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles