Tartu Ülikooli uus moodul õpetab lapse huve kaitsma

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikoolis hakatakse õpetama lapse õigusi.
Tartu Ülikoolis hakatakse õpetama lapse õigusi. Foto: SCANPIX

Tartu ülikool alustas veebruaris õppemooduliga, mis õpetab tulevastele sotsiaaltöötajatele, juristidele ja kohtunikele lapse huve kaitsma.

Moodul juurutati MTÜ Lastekaitse Liidu projekti «Lapse hääl!» osana ja see sisaldab aineid inim- ja lapse õigustest, lastekaitsest ning praktilisest tööst laste ja peredega.

See on osaks sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika magistriõppe kavast.

Kohustusliku õppepraktika eesmärk on kinnistada teadmisi, oskusi ja pädevusi lapse õiguste vallas.

«Ikka veel peame täiskasvanuile rõhutama, et otsustustes tuleb alati esikohale seada lapse huvid,» rõhutas MTÜ Lastekaitse Liit president Loone Ots.

«Tihti puudub aga lapse huve vaagival sotsiaaltöötajal, juristil või kohtunikul vajalik pädevus. Ta ei tea, kuidas lapse huve parimal moel kaitsta. Tema professionaalne ettevalmistus pole sisaldanud eraldi lapse õiguste osa. Täiskasvanu teadmatus võib lapse hätta jätta.»

Uut õppemoodulit veab Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituut koostöös TÜ õigusteaduskonnaga.

«Lastega töötavatel spetsialistidel tuleb oma töös iga päev lapse õigustega arvestada ja tihti lapse õiguste kaitseks välja astuda,» ütles lasteombudsman Indrek Teder.

«Lapse õiguste hea tundmine on selles töös hädavajalik. Seepärast on mul siiralt hea meel, et lapse õiguste õpetamine tulevastele lastekaitse- ja sotsiaaltöötajatele, kohtunikele, prokuröridele, advokaatidele ja teistele lastega töötavatele spetsialistidele on saanud Tartu Ülikoolis hoo sisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles