Rasmussen ärgitas Venemaad vägesid Ukraina piirilt ära viima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen täna ajakirjanike ees Luxembourg'is.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen täna ajakirjanike ees Luxembourg'is. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ärgitas teisipäeval Venemaad maandama Ukrainat ümbritsevaid pingeid, viies läänenaabri piiri äärest ära sinna koondatud väed.

«Ukraina viimased arengud panevad mind sügavalt muretsema,» sõnas Rasmussen, viidates venemeelsetele relvastatud isikutele, kes hõivasid nädalavahetusel ja esmaspäeval Ukraina idaosas mitu valitsus- ja julgeolekuhoonet.

«Ma kutsun Venemaad üles kriisi maandama ja oma vägesid ära tooma [...] et peatada olukorra edasine destabiliseerimine ja anda selge signaal, et [Moskva] ei toeta venemeelsete separatistide vägivaldset tegevust,» lausus ta.

Rasmussen kohtub teisipäeval Euroopa Liidu kaitseministritega, et tutvustada neile NATO edasisi julgeolekumeetmeid Ida-Euroopa riikides.

«Me ei aruta sõjalisi võimalusi,» toonitas alliansi peasekretär. «Meie arvates on õige tee edasi liikuda poliitilise ja diplomaatilise lahenduse leidmine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles