Kanada välisminister tuleb Eestisse sõprussidemeid tugevdama

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada välisminister John Baird (keskel) kõnnib Kiievi väljakul.
Kanada välisminister John Baird (keskel) kõnnib Kiievi väljakul. Foto: SCANPIX

Kanada välisminister John Baird ütles, et ta külastab järgmisel nädalal Tšehhi, Slovakkiat, Poolat, Lätit ja Eestit, et «arutada Ukraina situatsiooni üle ja kinnitada Kanada tugevaid sidemeid nende riikidega.»

Pärast kohtumist seitsme suursaadikuga Ida-Euroopa riikidest, teiste hulgas ka eestlase Gita Kalmetiga, ütles Kanada peaminister Stephen Harper, et Ukraina olukord läheb hullemaks ja seetõttu külastab Kanada välisminister John Baird järgmisel nädalal «kõiki meie liitlassõpru Ida-Euroopas, et arutada kõrgtasemel selle üle, mis samme me peaksime astuma.»

Peaminister lubas Kanada avalik-õigusliku kanali CBC vahendusel, et selles võib kindel olla, et Kanada võtab kasutusele lisameetmeid. «Me oleme juba mitmeid sanktsioone rakendanud ja me astume kindlasti veel samme.»

Kõige tähtsam on peaministri sõnul aga koondada «ülemaailmset kogukonda» ja neile mõista anda, et rahu ja stabiilsust ähvardatakse praegu sellisel viisil, nagu seda ei ole tehtud külmast sõjast alates.

«Ma tean, et see on meie NATO liitlastele selles piirkonnas suureks mureks. Aga see peaks meie kõigi mure olema, kui suurvõim käitub sellisel viisil, mis on nii selgelt agressiivne, sõjaline ja imperialistlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles