Riigikohus arutab maadevahetuse süüasja mai lõpus

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadevahetuse kohtuistung Harju maakohtus 2012. aastal. Pildil Leon Glikman, Aivar Pilv, Toomas Annus, Ester Tuiksoo, Tarmo Pedjasaar ja Villu Reiljan.
Maadevahetuse kohtuistung Harju maakohtus 2012. aastal. Pildil Leon Glikman, Aivar Pilv, Toomas Annus, Ester Tuiksoo, Tarmo Pedjasaar ja Villu Reiljan. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Riigikohus määras maadevahetuse kriminaalasja läbivaatamisele kirjalikus menetluses mai lõpus.

Eelmisel nädalal tekkisid kriminaalkolleegiumi kolmeliikmelisel koosseisul põhimõttelist laadi eriarvamused, mistõttu anti kriminaalasi arutamiseks kriminaalkolleegiumi kogu koosseisule ehk kuuele kohtunikule.

Riigikohus määras kriminaalasja arutamise 28. maile, ütles riigikohtu pressiesindaja Merje Talvik ERR-i uudisteportaalile.

Mullu suvel otsustasid riigiprokurörid Inna Ombler ja Laura Feldmanis, et nad ei vaidlusta maadevahetuse süüasja kohtuotsust vaatamata sellele, et Tallinna ringkonnakohus mõistis kõikidele süüdistatavatele kergemad karistused kui taotlesid neile riigiprokurörid.

Ringkonnakohtu otsuse vaidlustasid riigikohtus Villu Reiljani (60), Ester Tuiksoo (48), Toomas Annuse (52), Kalev Kanguri (45), Tarmo Pedjasaare (45), Einar Vettuse (49) ja Tullio Libliku (48) ning juriidiliste isikutena süüdimõistetud firmade advokaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles