Kreeka neonatsid mõisteti pakistanlase tapmise eest eluks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rassimivastase liikumise toetajad Tessalonikis meelt avaldamas.
Rassimivastase liikumise toetajad Tessalonikis meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Kaks Kreeka uusnatsliku partei Kuldne Koidik arvatavat liiget mõisteti täna pakistani immigrandi tapmise eest eluks ajaks vangi.
 


Kohus jättis aga arvestamata süüdistaja väite, et 27-aastase Shehzad Luqmani pussitamine 2013. aasta jaanuaris oli rassistlik kallaletung.

Luqmani ja vasakpoolse räppari Pavlos Fyssase tapmine mõni kuu varem ajendas Kreeka võime astuma samme Kuldse Koidiku vastu, mis tõi päevavalgele rühmituse vägivaldse poolsõjaväelise tegevuse.

Nüüdseks ootab trellide taga kohut mitu Kuldse Koidiku juhtivat liiget ja uurijad koguvad tõendeid näitamaks, et rühmitus tegutses kuritegeliku organisatsioonina.

Teisipäeval eluks ajaks vangi mõistetud Dionyssis Liakopoulos (25) ja Christos Steriopoulos (29) peeti kinni mõni tund pärast Luqmani tapmist. Rünnakut pealt näinud taksojuht edastas politseile nende mootorrattanumbri.

Kuus parlamenti valitud 18 Kuldse Koidiku liikmest on praegu eeluurimisvangistuses ja üheksale on esitatud süüdistus kuritegelikku organisatsiooni kuulumises või selle juhtimises.

Kuldne Koidik valiti 2012. aasta juunis esimest korda parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles