Läti president: toetan täielikult venekeelse Balti telekanali loomist

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš.
Läti president Andris Bērziņš. Foto: SCANPIX

Läti president Andris Bērziņš ütles tänal, et toetab täielikult Baltimaade ühise venekeelse telekanali loomist ning leiab, et selle teostamisega ei tohiks viivitada.

«See on parim [mõte], mida ma viimasel ajal kuulnud olen. Koondada oma vahendid ja jõud ja luua Balti riikide ühine meediakanal - ma arvan, et see oleks suurepärane. See oleks järjekordne samm Balti riikide koostöö ja ühtsete seisukohtade väljendamise suunas. Ma ei suuda mõelda välja paremat lahendust,» sõnas Läti president avalik-õiguslikule televisioonile LTV antud usutluses.

«See tuleks teoks teha kohe, sellele arutelule ei tohi kulutada aastaid või kuid,» toonitas ta.

Isamaa ja Res Publica kandidaat Euroopa Parlamendi valimistel Anvar Samost saatis läinud nädalal Eesti kultuuriministrile Urve Tiidusele ettepaneku uurida võimalusi luua Euroopa Liidu sõltumatu venekeelne telekanal Golos Jevropõ.

LTV juhi Ivars Belte hinnangul võiks Baltimaade ühise venekeelse telekanali loomine minna maksma umbes kaks miljonit eurot ning kanal võiks alustada tööd järgmisel aastal.

Juhul, kui kolm Balti riiki kokkuleppele jõuavad, peab projekti heaks kiitma ka Läti riiklik elektroonilise massimeedia nõukogu (NEPLP), misjärel valitsus peab otsustama kanali rahastuse üle.

Läti peaminister Laimdota Straujuma on öelnud, et tema valitsuse ministrid on nõus niisuguse kanali rahastamist toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles