Helsingis juhtunud tuleõnnetuses hukkus vähemalt kolm inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju
Tulekahju Foto: SCANPIX

Helsingis Malminkartanos juhtunud tuleõnnetus nõudis kolm elu, lisaks sai üks inimene vigastada ja ta toimetati haiglasse.

Ohvrite isikud pole veel teada ja seetõttu ei saa kindlalt öelda, kas tegemist oli ühe pere liikmetega või mitte.

Tuleõnnetus juhtus kahekorruselise elumaja esimesel korrusel asuvas korteris. Päästeamet sai väljakutse vahetult pärast kella 4.

Mitme trepikojaga elumaja kuulub Helsingi linnale, mille kortereid see välja üürib.

Tuletõrjedepoo valvekorrapidaja Kimmo Tuomineni kinnitusel oli kahjutuli väga intensiivne - aknad purunesid ja klaasikillud lendasid õue laiali.

Õnnetuspaigale sõitis kümmekond tuletõrjeautot ja kiirabibrigaadi.

Tuominen rääkis Helsingin Sanomatele, et tuli hävitas selle korteri täielikult ja tekitas ohtliku olukorra ka teistele sama trepikoja elanikele.

Nüüdseks on tuli kustutatud. Õnnetuspaigal tegutsevad politseiuurijad. Tehnilised eksperdid ja vägivallakuritegude üksuse asjatundjad püüavad selgitada kahjutule põhjuse. Praegu ei oska keegi öelda, kas juhtunu taga on kuritegu või mitte.

«Võimatu öelda, kuna süttimise põhjus on veel ebaselge,» ütles ülemkomissar Jorma Makkonen Helsingi politseist.

Klaasikilde on lennanud õnnetuspaigast 50 meetri kaugusele. Õnnetuskohal töötava konstaabli Jon Ahlgreni sõnul on need lennanud erakordselt kaugele. «Siin on päris mitu küsimärki. Põlemisgaasid võivad küll plahvatada, kuid miks see plahvatus oli nii meeletult võimas?» küsis ta. «Kuritegu ei saa välistada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles