Hirmul ridakülarahvas kardab, et naabri maja pandi põlema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Peipsiääre Raja küla elanikud usuvad, et nende Soomes töötava naabrimehe maja ei saanud ööl vastu pühapäeva ise süttida, kuna omanikku pole nähtud juba kuid.

«Kuumad ja teravad eterniiditükid lendasid nagu granaadikillud mitmekümne meetri kaugusele,» kirjeldas Õhtulehele tulekahjut Vladimir, kes usub, et tema külakaaslase maja pandi põlema.

Kuigi Jõgevamaal Kasepää vallas Raja külas Kalda teel asuv maja põles sisuliselt maani maha ja tuld võttis ka naabri maja, oli külarahval parasjagu õnne, kuna tegu on ridakülaga.

«Naabrinaine ütles, et kui tuletõrje kohale jõudis, hakati veega kustutama kõigepealt minu maja, et tuli edasi ei kanduks,» rääkis naabermaja omanik Vitali, kelle sõnul oli oht oli täitsa olemas, sest ridakülas on maja majas kinni.

Vitali arvates saab tegu olla vaid süütamisega, kuna naabreid pole kodumail juba pikemat aega nähtud: «Keegi võis hoovi poolt sinna midagi põlevat sisse visata kas või kassidele tehtud ukseavast.»

Juhtumi uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust asja rikkumise ja hävitamise paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles