Fotod ja video: EKRE korraldas piirilepete vastu meeleavalduse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konservatiivne Rahvaerakond korraldas täna riigikogu hoone ees Eesti-Vene piirilepingute ratifitseerimise vastu meeleavalduse, kuhu kogunes sadakond inimest.

Riigikogus esindamata Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helme sõnul leiab partei, et välisminister Urmas Paeti allkirjastatud lepingud on Eestile kahjulikud. Tema hinnangul on lepingud vastuolus Eesti põhiseadusega ning kahjustavad riigi julgeolekut, sest nendega loobutakse riikluse nurgakiviks olevast Tartu rahuleppest.

Helme juhtis erakonna teatel tähelepanu, et Ukrainal oli kehtiv ja mõlema poole poolt tunnustatud piirileping, samuti ei olnud Ukrainas mingit kodakondsusetute probleemi. «See kõik ei takistanud Venemaal oma naabrit ründamast. Samuti ei ole kapitulatsioon piiriküsimuses kriipsu võrragi vähendanud Venemaa survet või pretensioone Lätile, kes loovutas Abrene piirkonna Moskva survel lubaduste vastu suhete paranemisest,» lisas ta.

Välisminister Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu 18. veebruaril Moskvas. Lepingute ratifitseerimise eelnõu tuleb riigikogus esimesele lugemisele täna kell 14 algaval istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles