Kaitseministeerium: kuus Ukraina soomukit langes venemeelsete kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sisevägede sõdurid täna koos soomukitega teel Kramatorskisse. Foto on tehtud pärast seda, mil kohalikud elanikud on neil liikumistee blokeerinud.
Ukraina sisevägede sõdurid täna koos soomukitega teel Kramatorskisse. Foto on tehtud pärast seda, mil kohalikud elanikud on neil liikumistee blokeerinud. Foto: SCANPIX

Ukraina kaitseministeerium teatas täna, et venemeelsed separatistid võtsid üle kuus Kiievist Kramatorskisse terroritõrjeoperatsioonile saadetud soomukit.

Ministeeriumi teatel blokeerisid algul Kramatorski kohalikud kolonnil liikumistee. Seejärel haarasid ekstremistid soomukid enda valdusesse, kirjutas Ukraina kaitseministeerium tänases avalduses.

Ministeeriumi avalduses seisis veel, et separatistid liikusid ülevõetud soomukitega praeguse vastasseisu tulipunktiks olevasse Slovjanski linna. Kaitseministeerium rõhutas ka seda, et mehed, kelle käes praegu soomukid on, pole kuidagi seotud Ukraina relvajõududega.

See, kas algselt soomukite roolis olevad Ukraina sõdurid pooli vahetasid ja venemeelsete separatistidega ühinesid, on jätkuvalt ebaselge.

Täna varem väitis Ukraina kaitseministeerium, et ükski soomuk venemeelsete kätte langenud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles