Vaher: suurim julgeolekuoht Eestile on Putini plaan taastada NSVLi piirid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits

Venemaa tegevus Ukrainas on paljastanud lääneriikide ees Vladimir Putini tegelikud plaanid ja strateegia elluviimise, plaanide täide viimine on julgeolekuoht ka Eestile, nenditi ETV otsesaates «Foorum».

Endine siseminister Ken-Marti Vaher usub, et suurim oht, mis Eestit varitseb, on Venemaa ja Putini plaan taastada Nõukogude Liidu piirid, see on olnud ka põhjuseks, miks on alanud vallutuskatsed, esimene Gruusiasse aastal 2008, nüüd Ukrainasse, vahendas ERR Uudised.

Vaheri hinnangul on rünnakute taga Venemaa kesine majanduslik olukord, sest miski ei ühenda riiki rohkem kui ühise vaenlase ehk Lääne vastu koondumine.

Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin Arpo märkis, et kui Venemaa vähemalt varem üritas teha nägu, et nad on rahulik riik, siis nüüd nad isegi enam ei ürita sellena näida, Arpo usub, et Eesti liitlastele ja partneritele on Venemaa oht saanud praeguste sündmuste valguses arusaadavaks ja nähtavaks.

Samuti varem siseministri ametit pidanud Ain Seppik nentis, et olukord on muutunud ning Venemaa realiseerib oma pikaajalisi plaane, selle plaani osa on ka praegu Ukrainas toimuv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles