Šoigu tõrjus väiteid Vene eriüksuste Ukrainasse saatmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: SCANPIX

Vene kaitseminister Sergei Šoigu lükkas täna tagasi Ukraina võimude väited, et Moskva on saatnud eliitüksused Ida-Ukrainasse rahutusi õhutama, nimetades süüdistusi paranoiaks.

«Need avaldused tunduvad paranoilised,» ütles Šoigu Vene uudisteagentuuridele. «Selle asemel, et näha alati (sündmuste taga) Moskva kätt, peaks Kiiev lõpetama Ukraina kaguosa elanike separatistideks ja terroristideks nimetamise ning alustama nendega konstruktiivset dialoogi.»

«Mis puutub avaldustesse Vene erivägede kasutamisest Ukraina sündmustes, siis võin ma ainult öelda, et pimedast toast on raske musta kassi leida, eriti kui teda seal ei ole,» ütles täna Šoigu.

Kaitseminister lisas aga mõistatuslikult, et kassi otsimine oleks rumal, kui kass on intelligentne, julge ja viisakas.

Allegooria näib vihjavat viisakatele inimestele, nagu nimetati veebruaris Krimmi saabunud hambuni relvastatud, kuid eraldusmärkideta mundrites sõjaväelasi, kes valitsushooned ja Ukraina sõjaväebaasid sisse piirasid.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles