Malaisia võimud hoiatasid MH370 otsingu üüratute kulude eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia mereväelased otsisid eile India ookeanil jätkuvalt kadunud Malaisia reisilennukit.
Austraalia mereväelased otsisid eile India ookeanil jätkuvalt kadunud Malaisia reisilennukit. Foto: SCANPIX

Malaisia võimud hoiatasid täna, et kadunud lennu MH370 otsingud India ookeanis kujunevad üüratuks kuluallikaks.

«Kui me vaatame päästeoperatsiooni 4,5 kilomeetri sügavuses mehepõhjas, siis pole ühelgi operatsioonis osaleval sõjaväel sellist võimekust,» teatas Malaisia transpordi- ja kaitseminister Hishammuddin Hussein täna Kuala Lumpuris reporteritele.

«Tuleb pöörduda töövõtjate poole ja nende kulud kujunevad hiiglaslikuks,» lisas ta.

Kadunud reisilennuki otsingud said viimase kahe nädala jooksul hoogu juurde, kui Austraalia laev Ocean Shield tabas neli signaali, mis arvatakse olevat tulnud lennuki pardasalvestitelt.

Uusi signaale pole enam aga õnnestunud tabada – tõenäoliselt on salvesti patarei tühjaks saanud. Tulemuseks on see, et kulukad otsingud jätkuvad merepõhjas, kui läbi tuleb uurida mitme kilomeetri pikkune ja laiune ala.

Praegu kasutatakse operatsioonil miniallveelaeva Bluefin-21, kuid kui ka selle otsingud lähevad luhta, kogunevad päästes osalevate maade võimud. Austraalia peaminister Tony Abbott teatas väljaandele Wall Street Journal, et kui midagi leida ei õnnestu, peavad võimud ümber hindama, kuidas missiooni jätkata.

Hishammuddin nõustus täna Abbottiga, sõnades, et tuleb aeg, mil peab uuesti kokku tulema ja ümber otsustama. «Otsing jätkub igal juhul, lihtsalt lähenemises on küsimus,» teatas Hishammuddin, kuid ei täpsustanud, millised võiks olla alternatiivid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles