Sillamäe mõtleb riiklikule supergümnaasiumile

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht / Montaaž

Sillamäe ja haridusministeerium lõid käed eesmärgiga rajada linna n-ö puhas ehk kolmeklassiline gümnaasium, mis saab olema kas riiklik või linnale kuuluv.

Sillamäe linnavolikogu otsustas nimelt moodustada linna kolme üldhariduskooli gümnaasiumiosade baasil ühe puhta gümnaasiumi, teatas haridusministeeriumi pressiesindaja.

Sillamäe volikogu nägemuses võiks see olla kas riigi- või munitsipaalgümnaasium. Täpse omandivormi peaks aitama välja selgitada ministeeriumiga täna allkirjastatud ühiste kavatsuste protokoll ja sellele järgnevad läbirääkimised.

«Olen rõõmus, et Sillamäe linna juhtide esmane eesmärk on pakkuda oma noortele võimalikult mitmekesiseid õppimistingimusi ja korralikku eestikeelset haridust,» ütles haridusminister Tõnis Lukas.

«Selleks vajalikud muutused on läbi mõeldud ja võetakse ette riigi toel.»

Varem on taolise ühiste kavatsuste protokolli ministeeriumiga sõlminud Viljandi linn, lähipäevil astuvad minister Tõnis Lukase juurest läbi veel Haapsalu ja Võru linna juhid.

Lisaks on ministeeriumi poole pöördunud mitmed omavalitsused, mis soovivad korrastada teha puhta gümnaasiumi. Kolmas variant on tulnud Antslast, kus on kõne all gümnaasiumi ja kutseõppeasutuse liitmine.

Varem põhikooli ja gümnaasiumi lahutamist ka seaduses näha soovinud haridusminister Tõnis Lukas loobus mitme huvirühma ja erakonna survel aasta alguses sellest nõudest. Samas on avalikkuses väidetud, et varjatult on see nõue siiski hiljuti riigikogu lõpliku heakskiidu saanud reformi sisse kirjutatud – gümnaasiumi õppekavade kaudu.

Tänase protokolli allkirjastasid Lukas, Sillamäe linnavolikogu esimees Ain Kiviorg ja Sillamäe linnapea Jelena Koršunova.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles