Karis Nordist: ju Tallinna Ülikooli latt oli madalam

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool ja Akadeemia Nord üritavad ühineda.
Tartu Ülikool ja Akadeemia Nord üritavad ühineda. Foto: Katri Karing

Tartu Ülikooli rektori Alar Karise sõnul võis Akadeemia Nord leida lõpuks ühise keele Tallinna Ülikooliga seetõttu, et viimased olid tartlastest vähem nõudlikud.

«Eks ilmselt leiti, et nõuded on Nordis ja Tallinna Ülikoolis enam-vähem vastavuses ja seetõttu on see ühinemine lihtsam,» rääkis Karis Postimees.ee’le.

«Meil on kvaliteedinõuded ja pigem kavatseme neid lähiajal tõstma hakata. See tekitas poleemika ülikoolis ja leidsime, et kui neid nõudeid ei suudeta täita, siis ei ole mõistlik läbirääkimisi jätkata.»

Karise sõnul ei tähenda läbirääkimiste alustamine alati lepingu sõlmimist. «See on protsess, mille käigus selgub tõde.»

Karise väitel ei karda Tartu Ülikool ka seda, et Akadeemia Nordi õigusosa Tallinna Ülikooliga liitmisel võib juuraharidusturul neile tekkida senisest tugevam konkurent.

«Selge on see, et Eestis väheneb tudengite arv ja konkurents on olemas. Aga teadusülikoolina peavad meie kvaliteedinõuded karmimad ning silmavaade avaram olema, kui teistel Eesti kõrgkoolidel.»

Tema sõnul tuleb pigem enne mõelda, kui palju juriste on Eestile vaja, ning kuidas haridusmaastik selles valguses kujuneb.

Karise väitel on Tartu Ülikool rahul ka sellega, et Nord otsustas nende asemel Tallinna Ülikooli tingimused vastu võtta.

«Tähtis on, et Nordi üliõpilastel on vähemasti mingi selgus majas.»

Tallinna Ülikool ja OÜ Eraakadeemia Nord sõlmisid eile lepingu, mille alusel luuakse Akadeemia Nord õigusteaduse õppekavade baasil TLÜ uus akadeemiline üksus – Tallinna Ülikooli õigusakadeemia.

Samuti luuakse kõikidele Akadeemia Nord üliõpilastele võimalus oma õpingud lõpule viia TLÜs.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles