Aeroflot: Ukraina kehtestas 16-60 aastastele Vene meestele sissesõidukeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need Sevastopoli Vene mereväelased Ukraina uute reeglite kohaselt enam sisemaale ei pääse.
Need Sevastopoli Vene mereväelased Ukraina uute reeglite kohaselt enam sisemaale ei pääse. Foto: SCANPIX

Vene lennufirma Aeroflot teatas, et Ukraina valitsus on kehtestanud uued karmid reisipiiranguid: Venemaalt Ukrainasse lendavad 16-60 aastased mehed enam riiki ei pääse.

Sissesõidukeelul on ka mõned erandid, näiteks tõestatud perekondlikud sidemed, lähedase pereliikme raske haigus või surm ning ametlikult kinnitatud küllakutse mõnelt ametilt või isikult, kirjutab Kyiv Post.

Sarnased piirangud kehtivad ka ukrainlastele, kes on registreeritud Krimmi autonoomsesse vabariiki või Sevastopoli linna.

Ukraina naised vanuses 20-35, kelle ametlikuks elukohaks on Krimm või Sevastopol, pääsevad Ukrainasse pärast põhjalikku kontrolli.

Väidetavalt haarasid venemeelsed protestijad Ukraina lennukeelule reageerides oma kontrolli alla Donetski lennujaama ja lubavad Vene meestel Donetski kaudu Ukrainasse siseneda. Novosti Donbassa hilisemate teadete kohaselt tõmbusid venemeelsed aga hiljem Donetski lennuväljalt tagasi ja lahkusid.

Kiievis Borispolis viibiva ajakirjaniku sõnul lasevad lennujaama töötajad aga praegu Vene lendudelt tulevatest inimestest riiki siseneda vaid naistel.

Aeroflot teatas reisipiirangutest oma Facebooki-leheküljel ja soovitas neil, kes ülalmainitud kategooriatesse mahuvad, Ukrainasse reisimist vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles