Europarlament toetas Venemaale majandussaktsioonide kehtestamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile Luhanskis korraldatud Ukraina ühtsust pooldavale meeleavaldusele olid protestijad kaasa võtnud ka Euroopa Liidu lippe.
Üleeile Luhanskis korraldatud Ukraina ühtsust pooldavale meeleavaldusele olid protestijad kaasa võtnud ka Euroopa Liidu lippe. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlament kutsus täna Euroopa Liitu üles karmistama Venemaale Ukraina kriisi taustal kehtestatud sanktsioone ning valmistama ette ka suunatud majandussanktsioone.

Parlamendi mittesiduva resolutsiooni kohaselt peaks EL astuma samme Vene ettevõtete ja nende tütarettevõtete vastu eriti just energiasektoris ning Venemaa EL-is paiknevate varade vastu, teatas parlament.

Saadikud on sügavalt mures Ukraina ida- ja lõunaosa kiiresti halveneva olukorra ja verevalamise pärast ning Venemaa peab lõpetama vägivaldsete separatistide ja relvastatud omakaitseväelaste toetamise [...] ja tooma ära oma väed, seisis avalduses.

Seni on EL kehtestanud viisakeelu ligikaudu 40 Ukraina ja Vene kodaniku vastu, kelle liikmesriikides paiknevad varad on külmutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles