Aprillis langes enim Keskerakonna toetus

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringu kohaselt hoiab populaarseima partei kohta Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning enim kaotas toetust Keskerakond.

Sotsiaaldemokraate toetas 28 protsenti küsitletutest, mis on kahe võrra rohkem kui märtsis. Nendele järgnes Reformierakond, kelle toetus kasvas ühe protsendi võrra 25ni.

Enim kaotas populaarsust Keskerakond, keda toetas märtsis 27, kuid aprillis juba 22 protsenti inimestest. Viimati oli Keskerakonna toetus alla 23 protsendi 2012. aasta augustis.

Emori uuringueksperdi Aivar Voogi hinnangul oli Keskerakonna toetuse suure languse taga kriitika erakonna juhi Edgar Savisaare seisukohtadele Ukraina ja Venemaa küsimustes, vahendas ERR uudised.

Isamaa ja Res Publica Liitu toetas 19 protsenti küsitletutest. Nende toetus kasvas seega märtsiga võrreldes kolme protsendi võrra.

Parlamendivälistest erakondadest kogus suurima, 3-protsendilise toetuse Konservatiivne Rahvaerakond.

Emor küsitles Rahvusringhäälingu tellimusel 886 valimisealist kodanikku. Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas erakondlik eelistus ning aprillis ei osanud oma eelistust öelda 35 protsenti vastanuist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles