Kõrgõzstan taotleb Briti võimudelt Bakijevi poja väljaandmist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Bakijev novembris 2009 tehtud pildil
Maksim Bakijev novembris 2009 tehtud pildil Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani peaprokuratuur saatis Suurbritanniasse ametliku taotluse anda välja ekspresidendi Kurmanbek Bakijevi vanem poeg Maksim, keda kahtlustatakse majanduskuritegudes ja korruptsioonis.

Briti piirivalvurid pidasid mehe kinni üleeile Farnborough' lennuväljal, kuhu ta saabus renditud eralennukiga, edastas AKIpress.

Vahevalitsuse juht Roza Otunbajeva kinnitas tänasel pressikonverentsil, et Kõrgõzstan suudab koguda kokku rohkesti fakte ja asjaolusid, mis viivad lõpuks tema väljaandmiseni.

Vahevalitsuse asepeaminister Almazbek Atambajev oli varem teatanud, et eriteenistuse andmetel on Maksim Bakijev hiljutiste rahutuste finantseerija.

Atambajev oletas tänasel pressikonverentsil, et Briti võimud ei anna Bakijevit Kõrgõzstani võimude kätte. «Omal ajal ei andnud nad Venemaale välja (Boriss) Berezovskit ega (Ahmed) Zakajevit. Kuid me taotleme tema väljaandmist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles