Pentus: ükski omavalitsus ei eksisteeri omaette universumis

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus
Keit Pentus Foto: Peeter Langovits

Riigikogu aseesimees Keit Pentus ütles riigikogus müügi- ja paadimaksu tühistava seaduseelnõu esimesel lugemisel, et ei saa leppida olukorraga, kus suur omavalitsus läheneb maksuküsimusele nii hoolimatult ja räpakalt.


Pentuse sõnul ei eksisteeri ükski omavalitsus kuskil teises reaalsuses kui ülejäänud Eesti. «On ikka ainult üks Eesti, kus kogu riigi olukord mõjutab kõiki omavalitsusi ja kus kõikide omavalitsuste tegevus mõjutab kogu riigi olukorda,» lausus Pentus.

Ta lisas, et kui kõige suuremas omavalitsuses, kus elab kolmandik Eesti elanikest ja tegutseb suur osa ettevõtteid, tekitatakse totaalne segadus, siis see mõjutab tervet riiki. «Kui sellel segadusel lastakse kesta, siis võivad need kahjud olla ühel hetkel juba väga suured.»

Pentus ütles, et siiani on riik omavalitsusi usaldanud, arvestanud nende mõistlikkusega ja absoluutne enamus omavalitsustest on ka seda usaldust väärt olnud. «Nüüd on meil käes olukord, kus üks suur omavalitsus on seda usaldust kuritarvitanud, tekitades üleüldise õigusselgusetuse olukorra enamiku Eestis tegutsevate ettevõtete jaoks. Kas seda tehti meelega või lihtsalt oskamatusest, seda mina ei tea. Selge on aga see, et terve riigi ettevõtluskeskkonna eest vastutav riigikogu ei saa seda lihtsalt pealt vaadata ja käsi laiutada,» lausus Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles