Kuritegevus püsis aasta algul mullusel tasemel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Justiitsministeeriumi andmetel panid kurjategijad aasta esimese kolme kuuga toime 9158 kuritegu, mida on umbes sama palju kui eelmise aasta alguses.

Kelmusi registreeriti 18 protsenti rohkem kui mullu samal ajal, samas oli suur osa neist kuritegudest toime pandud varem. Kuus protsenti kasvas kehaliste väärkohtlemiste arv, teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Varguste arvu vähenemine peatus ning kolme kuuga registreeriti neid kolm protsenti rohkem kui eelmise aasta alguses. Vargused eluruumidest vähenesid, samas sagenes varastamine kaubandusettevõtetest ja sõidukitest.

Langustrendis oli röövimiste arv, mida registreeriti 28 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Seitse protsenti vähem registreeriti liikluskuritegusid ning seda peamiselt joobes juhtide arvelt.

Rasketest isikuvastastest kuritegudest registreeriti kolme kuuga üheksa tapmist ja neli mõrva, mida kokku oli kolme võrra vähem kui 2013. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles