Margus Lepik lahkub riigikogust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna teatas riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Margus Lepik, et lahkub parlamendist, kuna asub peagi Valga maavanema ametikohale.

«Loobun oma riigikogu liikme kohast, kuna soovin enne Valga maavanema ametikohale asumist minna perega neile ammu lubatud puhkusele. Veel enne seda, kui sain teada, et asun Valga maavanemaks, olid pere puhkuseplaanid juba tehtud,» ütles Lepik.

Lepiku sõnul kavatseb ta riigikogust lahkumisega saadava kompensatsiooni suures osas annetada Valga Korvpallikoolile noortespordi edendamiseks.

«Valga maavanemana on minu prioriteediks struktuurse haridusreformi läbiviimine ja valgamaalaste identiteeditunde tõstmine. Juba Valga linnapeana korrastasin linna haridusvõrgu, nüüd on käes aeg kogu maakonna haridusküsimuste eest hea seista,» lausus Lepik.

Regionaalminister Siim Kiisler tegi Lepikule ettepaneku maavanemaks kandideerida mai keskel, kui valitsus vabastas Valga maavanema ametist altkäemaksu võtmises süüdi mõistetud Georg Trašanovi 18. mail teenistustähtaja möödumise tõttu.

Reformierakonna fraktsiooni pressinõuniku Toomas Viksi kinnitusel astub Lepiku asemel fraktsiooni Terje Trei, kes kandideeris 2007. aasta riigikogu valimistel ning kogus 681 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles