Separatistid: ainus probleem on see, kui Kiievi hunta tahab sõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallutatud hoone Slovjanskis.
Vallutatud hoone Slovjanskis. Foto: SCANPIX

Kiivis riigipöörde järel võimule tulnud hunta peab tagasi astuma, teatasid Ida-Ukrainas kümnekonnas linnas ametihooned oma kontrolli all hoidvad separatistid.

«Me ei  saa aktsepteerida Kiievi hunta väärtusi, meil on ajalooline minevik, mis ulatub Teise maailmasõjani, me oleme ärkav Vene karu,» teatasid Donetski separatistid tehtud avalduses. «Ärge muretsege, kõik jääb rahumeelseks ja distsiplineerituks. Ainus probleem on see, kui Kiievi hunta tahab sõda.»

Donetski rahvavabariigi välja kuulutanud separatistid ei tunnusta Ukraina praegust valitsust.
USA, Venemaa, Ukraina ja Euroopa Liit leppisid neljapäeval Genfis kokku, et konflikti kõik osapooled lõpetavad vägivallatsemise ja sellele õhutamise Ukrainas, kuid separatistid pole lepingut tunnistanud.

Separatistid on lubanud vallutatud hoonetest lahkumist kaaluda siis, kui valitsus teeb samuti Kiievis. Samuti kavatsevad nad jätkata 11. maiks planeeritud «referendumi» ettevalmistamist Donetskis, kus hääletusele tuleb piirkonnale laiema autonoomia andmine. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles