Ukraina peatas pühadeks terroritõrjeoperatsiooni aktiivse faasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ukraina peatab ülestõusmispühade ajaks terroritõrjeoperatsiooni aktiivse faasi riigi idaosas, teatasid võimud.

Ukraina erivägede pressiesindaja Marina Ostapenko sõnul jätkatakse pühade ajal aga operatsiooni mitte-aktiivse faasiga, mis tema sõnul on kooskõlas ka neljapäeval sõlmitud kokkuleppega, millega pooled kohustusid vähendama pingeid Ida-Ukrainas.

Riigi välisminister Andrei Deštsõtsa sõnul ei saa rääkida aga operatsiooni peatamisest. Tema sõnul sõltub operatsiooni peatamine sellest, kuidas täidetakse Genfi kokkulepet, mis nägi ette muu hulgas ka Ida-Ukrainas hõivatud hoonete vabastamist ja relvade loovutamist.

Ukraina võimud alustasid terroritõrjeoperatsiooni möödunud nädalal, et vallutada tagasi relvastatud separatistide kontrolli alla läinud hooned. Kiiev on andnud mõista, et relvi haaranud ja hooneid hõivavaid separatiste peetakse terroristideks.

Ukraina ülemraada võttis sel möödunud nädalal vastu ka otsuse, millega karmistatakse karistusi riigireetmise ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumise katsete eest. Nüüd võib praegu riigi idaosas möllavaid separatiste kümneks kuni 15 aastaks vangi mõista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles