Tõmošenko külastas Donestski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina presidendiks kandideeriv ekspeaminister Julia Tõmošenko külastas eile rahutus Ukraina idaosas asuvat Donetski.

«Ma arvan, et pärast Genfi kohtumist ja kõnelusi on meil kõik võimalused vältida vastasseisu, ummikseisu ja eriti sõda,» ütles Tõmošenko Donetskis ajakirjanikega kohtudes, lisades, et olemas on kõik võimalused lahendada konflikt rahumeelsel ja diplomaatilisel teel.

«Aga seda ei juhtu, kui Vene Föderatsioon pärast kõiki lubadusi ja läbirääkimisi ei vii oma vägesid välja. Ukraina kaitseb ennast relvadega. Ukraina rahvas on täna valmis relvad käes oma riiki kaitsma,» lisas Tõmošenko.

Ekspeaminister avaldas soovi kohtuda ka Ida-Ukrainas hooneid hõivanud isikutega, et nende nõudmisi paremini mõista. «Minu ülesanne praegu nende hooneid hõivavate inimestega läbirääkides ei ole see, et nad need hooned kiiresti vabastaksid, vaid mõista nende täpseid nõudmisi, korraldada nendega kõnelused ja jõuda ühisele mõistmisele, kuidas nende nõudmisi saab rahuldada,» ütles Tõmošenko.

Tõmošenko sõnul saab läbirääkimisi pidada piirkondadele suurema autonoomia andmise üle. «Ma saan kindlalt öelda, et riigi jagamise üle mingeid kõnelusi ei tule. Ukraina on iseseisev suveräänne riik ja meie piirid on puutumatud. Seetõttu saab läbirääkimistel edasi minna vaid piirkondadele suurema autonoomsuse piires,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles