Putin: suhete paranemine läänega ei sõltu Venemaast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa ja lääneriikide suhete paranemine ei sõltu Moskvast, teatas Venemaa president Vladimir Putin.

«See (suhete normaliseerimine - toim) ei sõltu meist. Ega üksnes ainult meist. See sõltub meie partneritest. Ma arvan, et ei ole midagi, mis seisaks suhete normaliseerimise ja normaalse koostöö teel,» ütles Putin vene uudisteagentuuride vahendusel täna eetrisse minevas teleusutluses.

Ka avaldas Putin lootust, et Venemaa ja ametisse astuva NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi suhted kujunevad heaks. «Meil on väga head suhted. Ja see puudutab ka isiklikke suhteid. Ta (Stoltenberg - toim) on väga tõsine, vastutustundlik isik ja vaatame, milliseks kujunevad suhted tema uues funktsioonis,» ütles Putin.

Putin tuletas Ukrainale meelde ka selle gaasivõlga. «Me ei saa igavesti oodata. Me ei saa 45 miljoni elanikuga riigi kohustusi kanda üle Venemaa eelarvesse ja Venemaa maksumaksjale,» märkis riigipea. «Me ei püüa õõnestada Ukraina majandust, mis seaks kahtluse alla transiidi usaldusväärsuse,» lisas Putin, viidates asjaolule, et suur osa Vene gaasiekspordist Euroopasse kulgeb läbi Ukraina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles