Välisministeerium aitab Ukrainas e-valitsust luua

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsiooni moodustamine Ukraina parlamendis Kiievis 2010. aasta märtsis.
Koalitsiooni moodustamine Ukraina parlamendis Kiievis 2010. aasta märtsis. Foto: Konstantin Chernichkin/REUTERS

Välisminister Urmas Paeti sõnul aitab ligi 60 000 eurone välisministeeriumi investeering muuta Lääne-Ukrainas riigiasutuste töö tõhusamaks, läbipaistvamaks ning avatumaks.

Eesti välisministeerium toetab projekti, millega panustatakse e-valitsuse rakenduste kasutuselevõtmisesse Lääne-Ukraina linnades ja oblastites.

Nendeks rakendusteks on e-dokumendihaldussüsteem, kõnekeskus, geograafiline infosüsteem ning mobiililahendused.

Selle kogumaksumus on 505 683 eurot, millest 59 433 eurot on välisministeeriumi panus ning 446 250 eurot moodustab SIDA kaasfinantseering.

«Praegune olukord Ukrainas on väga keeruline ning oleme jätkuvalt valmis omalt poolt pakkuma igakülgset abi, et tagada riigi toimimine nii valitsuse kui kohalike omavalitsuste tasandil,» ütles Paet.

Esialgu toetatakse rakenduste kasutuselevõtmist Ivano-Frankivski oblasti administratsioonis ning Ivano-Frankivski, Kalushi, Dolyna ja Lvivi linnades. Projekti tulemusi plaanitakse jagada ka teistele Ukraina oblastitele ja linnadele.

Projekti viib ellu e-Riigi Akadeemia SA. Selle rahastajateks on Rootsi arengukoostöö agentuur SIDA ning välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles