Malaisia lennukit otsiv allveeliikur lõpetab töö uuel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niniallveelaev Bluefin 21.
Niniallveelaev Bluefin 21. Foto: SCANPIX

Kadunud Malaisia reisilennuki musti kaste otsiv süvaveeliikur lõpetab töö eeldatavasti tuleva nädala jooksul, teatas otsingute koordinatsioonikeskus täna.

Eeldatavasti lõppevad tööd viie kuni seitsme päeva pärast, teatas keskus uudisteagentuurile AP.

Süvaveeliikur asus laupäeval oma seitsmendale otsinguretkele, kuna varasemate retkede käigus kogutud andmed ei ole loodetud tulemusteni viinud.

Otsingumeeskonnad saatsid miniallveelaeva Bluefin 21 ookeanisügavustesse merepõhja läbi kammima pärast seda, kui kuue päeva jooksul ei saadud arvatavatelt lennuki mustadelt kastidelt ühtegi uut signaali.

Malaisia kaitse- ja transpordiminister Hishammuddin Hussein ütles laupäeval ajakirjanikele, et süvaveeliikuri töö lõppemise järel lennuki otsingud jätkuvad.

«Otsingud jätkuvad tähtajatult,» sõnas ta. «Küsimus on lihtsalt lähenemisviisis. Lähipäevade jooksul keskenduvad kõik püüdlused allveeotsingutele.»

Ministri sõnul võivad uurijad hiljem otsingupiirkonda laiendada või võtta kasutusele senisest erinevad meetodid.

Lennuki otsingud on praegu keskendunud kindlale piirkonnale India ookeani lõunaosas, Austraalia rannikust lääne pool.

Hiina teatas 4. aprill esimesena pulseerivast signaalist, mille sagedus 37,5 kilohertsi vastas kadunud lennuki musta kasti signaali sagedusele. Nüüdseks on mustade kastide akud aga tühjaks saanud.

Malaisia riikliku lennufirma Malaysia Airlines Boeing 777 kadus radariekraanidelt 8. märtsi varahommikul veidi pärast starti. Kuala Lumpurist Pekingisse teel olnud lennuki pardal oli 239 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles