Allikas: Ukraina lõdvendas venelastele kehtestatud sisenemiskeeldu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina piirivalve Donetski lähedal.
Ukraina piirivalve Donetski lähedal. Foto: SCANPIX

Ukraina piirilt tagasi saadetud Vene kodanike arv on viimase 24 tunniga olulisel määral langenud, ütles täna Intefaxile Ukraina-Vene lennuliini teenindava ettevõtte allikas.

«Teisel päeval pärast sisenemiskeelu jõustumist keeldusid Ukraina piirivalvurid riiki lubamast kokku üheksat lennureisijat, kes saabusid meie ja meie partnerite lendudega - kaheksa inimest saadeti tagasi Odessast ja üks Harkivist,» sõnas allikas, põhjendades muutust Kiievi kehtestatud reeglite lõdvendamisega.

Reedel saadeti piirilt tagasi ligikaudu sada Vene kodanikku.

«Ukraina teeb lihavõttepühade puhul suuri erandeid ja Ukrainasse on lubatud rohkem inimesi. Kui esimesel päeval oli keeld absoluutne, siis praegu rakendavad Ukraina piirivalvurid sisenemispiirangut valikuliselt,» lausus allikas.

Vene lennufirma Aeroflot hoiatas neljapäeval reisijaid, et Ukraina võimud «piiravad ulatuslikult» riiki sisenemist. Aeroflot teatas, et Ukrainasse ei lubata 16-60-aastaseid vene mehi, kui nad ei suuda oma reisi põhjust tõendada ega reisi koos perekonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles